Doe ook mee met de ABPfossielvrij brievencampagne!

Na een jaar campagne voeren begint het ABP pensioenfonds de druk van onze campagne te voelen. In juni zei ABP’s vermogensbeheerder APG bijvoorbeeld dat zij in het afgelopen jaar reeds verschillende investeringsopties in steenkool hebben afgeslagen, de blootstelling aan steenkool bedrijven is verminderd, en dat in de toekomst minder geïnvesteerd zal worden in die bedrijven.

Campagne voeren helpt dus! En dat is goed voor de planeet én onze pensioenen. Daarom hebben al tientallen ABPfossielvrij campagne ondersteuners inmiddels gehoor gegeven aan onze kersverse oproep pensioenfonds ABP een brief te schrijven en ze daarin aan te sporen hun miljarden aan investeringen uit kolen, olie, en gas te halen. Wil je ook meedoen met deze ABPfossielvrij brievencampagne? Klik dan hier voor meer informatie en een voorbeeldbrief. Bekijk voor inspiratie hier ook eens de brief die campagne ondersteuner Henk Roosink onlangs verstuurde.

Iedereen die een brief verstuurt zal overigens ook echt antwoord krijgen van het ABP – dat zegde vicevoorzitter José Meijer eerder dit jaar toe. Dat deed ze toen we onze intussen 12.000 keer ondertekende ABPfossielvrij petitie aanboden aan het ABP. Je kunt die petitie overigens nog altijd ondertekenen. Lees ook eens het verslag van die avond of bekijk zelfs de hele avond terug.

Dus: doe mee met de brievencampagne! Alleen door samen onze zorgen uit te spreken kunnen we het aandeel dat het ABP pensioenfonds heeft in klimaatverandering stoppen. Pas de voorbeeldbrief eventueel aan, print ‘m uit, in een envelop ermee en een stempel erop. Stuur ons vooral een email naar chris@abpfossielvrij.nl als je de brief hebt verzonden. Wij vinden het ook erg leuk als je hierover twittert met ‘@ABPfossielvrij‘ en/of ‘#ABPfossielvrij‘!’