Nieuwsberichtje ABPfossielvrij

Teken nu voor een fossielvrij pensioen
Met de ABP-fossielvrij petitie roepen docenten, ambtenaren en andere betrokkenen pensioenfonds ABP op om te stappen uit kolen, olie en gas vanwege de grote ecologische én financiële risico’s. Je kan de petitie ondertekenen via www.abp.fossielvrij.nl/petitie.

Waarom tekenen?
Het ABP heeft zo’n 10% van haar totale portfolio van ruim 300 miljard geïnvesteerd in CO2-intensieve bedrijven en de fossiele energie industrie. Doordat het ABP in deze bedrijven investeert draagt ons pensioen bij aan het verergeren van milieu- en klimaatproblematiek. Investeringen in fossiele energie hebben bovendien een groot financieel risico. Op het moment dat een serieus klimaatbeleid wordt geïmplementeerd, kunnen aandelen van deze fossiele energie bedrijven sterk in waarde dalen, tot wel 60%. Dit wordt ook wel de ‘Carbon Bubble’ genoemd. Vandaar de oproep: ABP, ga verantwoord om met mijn pensioen en stap uit kolen, olie en gas!

Wil je meer weten voordat je tekent? Verdiep je in de achtergrond van de risico’s en lees de motivatie van andere ondertekenaars op de website www.abp.fossielvrij.nl.

Vertel het door!
We willen je uitdagen de groei van het aantal ondertekenaars nog verder te helpen versnellen. Zou je collega’s, (oud-)docenten, vrienden of familieleden persoonlijk willen vragen om de petitie ook te steunen? Je kan natuurlijk nog meer doen. Plaats bijvoorbeeld een nieuwsberichtje in een interne nieuwsbrief, hang een postertje op naast het kopieerapparaat, bespreek de petitie in de lerarenkamer of deel onderstaande foto via social media. Nóg meer doen? Kijk voor inspiratie op www.abp.fossielvrij.nl/doe-mee.

ABP-fossielvrij-banner-2

ABP-fossielvrij-banner-waarschuwing

17-maart-pensioenfondsen-fossielvrij